Lige et lille opråb omkring diverse kurser fra Danmarks jægerforbund, som sagt tidligere har jeg meldt mig til den frivillige lederuddannelsen ved DJ, jeg har nu været på de 3 weekend moduler hvor jeg har fået et meget bedre forståelse for det arbejdede Dj gør. Jeg var nok mest i den tro at DJ bare skulde skaffe de bedste muligheder for jagt og jægeren og dermed basta, og ikke så meget andet pjat, så jeg kan gå på den jagt jeg ønsker mig mest, men den holdning har jeg måtte revidere så kraftigt efter mine kursusophold, det arbejdede DJ gør for deres medlemmer er så kompleks og utroligt stort at jeg slet ikke havde nogen ide om hvor meget de gør for at vi til stadighed kan gå på jagt på hver vores måde, og om vi er helt enige eller ej med hvordan verdenen ser ud for os og vores jagt så kan vi på ingen måde undvære noget af det DJ gør for os alle. Jeg kan kun anbefale alle nye som gamle jæger, ung som ældre, mand som kvinde, at tage på den frivillige lederuddannelsens og få et indblik i bare noget af det arbejde, der ligger for at vi kan tage vores riffel. Bue eller haglgevær ud af skabet og tilbringe de mange timer vi gør i den skønne natur vi har i Danmark.

Den frivillige Lederuddannelsen er bygget op således der er de 3 grundmoduler ”weekend kurserne” såkaldt orange kurser i uddannelsesplanen, som skal gennemføres, hvor DJ betaler for ophold mad og så vider, det eneste du selv skal er at sørge for at møde op, og være klar til at lære en masse om både DJ og dig selv. Samt natur og ledelse i alt almindelighed, og du møder også andre ”elever” her fra hele landet og får et indblik i hvordan tingene gøres så forskelligt fra egn til egn i diverse jagtforeninger skydebaner osv. som vi har i Danmark. Samt giver det dig et utrolig godt netværk indenfor jagt og andet arbejdede, der følger med at være jæger og frivillig i DJ.

Der er så også de 4 blå og de 9 grønne moduler der alle er aftenkurser af 3 timers varighed, her skal man have 2 af de blå og 3 af de grønne moduler for at få lederuddannelsen, men alle disse kurser kan man naturligvis også tage uden absolut at bruge dem til lederuddannelsen, det er alle kurser der kan hjælpe og gøre dig stærkere i diverse arbejde vi alle gør for vores jagt natur eller foreninger. Der er ingen krav til at man skal havde grundmodulerne først, og man kan sagtens bare tage nogle af disse kurser først og så senere tage andet man kan bruge, eller bare plukke de kurser man ønsker sig og så nøjes med dem, jeg vedlægger her et link hvor i kan se hvordan modulerne er opbygget og hvad de forskellige kurser tilbyder. Og lad mig lige nævne her at til alle disse kurser også de store weekendkurser er det en super ide at komme flere af sted på en gang. Ja jeg havde nær sagt så mange så muligt, det giver så meget mere at være afsted og få den læring som en gruppe, både på weekendkurserne hvor der er meget socialt om aftenen, men også bare fordi 2 par øre høre mere end et par, og det giver en meget stor forståelser for samarbejdede og dets betydning i enkelte foreninger og jæger imellem.

Jeg har tilmelde mig 4 forskellige kurser her hen over foråret. Mødeleder den 27/2 bestyrelsesarbejdede 02/03 og konflikthåndtering 1 og 2 den 17/04 0g den 18/04, jeg ved godt de alle ligget noget stykke herfra i Nordjylland og at det bliver nogle lange aftener med kørsel osv. men jeg ved også jeg får en masse med hjem fra de kurser og jeg tager af sted, jeg har da plads til 3 mere i bilen så skulle i/du havde lyst så meld jer på kurserne og giv mig et kald så kan vi køre sammen og få endnu mere ud af disse kurser. Her er et link til kursus kalenderen hvor i kan se de forskellige kurser og tilmelde jer, skulle i have yderlige spørgsmål eller andet så er i også velkommen til at kontakte mig. Mvh. Mikael Bruusgaard 42 77 07 65  Den Frivillige Lederuddannelse